Home

Achtergrond 1 reactie

Minder vakantiewerkers in land- en tuinbouw

De populariteit van vakantiewerk in de land- en tuinbouw, is onder jongeren verder gedaald.

Dit blijkt uit het vakantiewerkonderzoek 2008 van FNV Jong. Was deze sector in 2007 nog bij 7,2 procent van de vakantiewerkers eerste keus, dit jaar is dat gedaald naar 5,9 procent. Tevens blijkt uit dit onderzoek dat jongens met 10,6 procent vaker bereid zijn om in de agrarische sector te werken dan meisjes met 3,3 procent.

De detailhandel (31 procent) en de horeca (28 procent) zijn favoriet bij vakantiewerkers. Dit jaar heeft ruim 80 procent van de Nederlandse jongeren een vakantiebaantje terwijl dat vorig jaar 74 procent was.

Naast geld verdienen, zijn contact met collega's en werkervaring opdoen belangrijke redenen om vakantiewerk te doen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    overdreven regels

    Door de regelgeving van de A.I.D. betreffende werkzaamheden in gewassen waar een toepassing van gewasbeschermingsmiddelen heeft plaatsgevonden, zijn de mogelijkheden voor werken met 13-14 jarigen in de agrarische sector beperkt.Dat werkt ook door naar de toekomst, vele jongeren zoeken een baantje in een andere bedrijfstak.

Of registreer je om te kunnen reageren.