Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Minder aanmeldingen pabo'

Het aantal studenten dat dit jaar een studie begint aan de pabo zal minder zijn dan vorig jaar.

De HBO-raad schrijft de daling van het aantal aanmeldingen toe aan de zwaarte van de opleiding. Momenteel hebben zich 10,8 procent minder kandidaten aangemeld dan in 2007, blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van de Informatie Beheer Groep (IBG). Maar de HBO-raad zegt dat dat percentage niet veel zegt, omdat de aanmeldingsprocedure anders is dan vorig jaar. Door de rekentoets die aanstaande studenten moeten afleggen, is de opleidng zwaarder geworden.

De HBO-raad is niet rouwig om de daling van het aantal eerstejaars. De hogescholen verwachten dat de kandidaten nu beter zijn en sterker gemotiveerd om voor de klas te staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.