Home

Achtergrond

Mexico gaat geweld en ontvoeringen aanpakken

De Mexicaanse overheid gaat proberen het aantal geweldsdelicten en ontvoeringen in het Midden-Amerikaanse land terug te brengen.

Het land kampt met meer ontvoeringen dan Colombia en Irak en Mexicanen zijn doodsbang om gekidnapt te worden. Landelijke en regionale politieke leiders tekenden vrijdag samen met aanklagers een nationaal veiligheidspact, meldde de Britse omroep BBC. Het pact maakt het onder meer mogelijk corrupte politieagenten te ontslaan en corruptie en witwaspraktijken tegen te gaan.

Ook moeten er speciale gevangenissen komen voor ontvoerders. Nu vormen zij in gewone gevangenissen bendes die na hun vrijlating verder carrière maken in de criminaliteit. Het pact bestaat in totaal uit tachtig punten.

In 1997 en 2004 steeg het aantal gijzelingen ook al. Toen beloofde de overheid actie te ondernemen, maar kwam die belofte niet na. President Felipe Calderon hamerde erop dat zijn regering nu wel zal doorzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.