Home

Achtergrond 222 x bekeken

Met 'batdetector' speuren naar vleermuizen

Mensen die altijd al iets wilden weten over vleermuizen kunnen zaterdagavond hun hart ophalen.

In tien plaatsen in ons land zijn tijdens de zogenoemde Nacht van de Vleermuis allerlei mogelijkheden om meer te leren over het diertje. Dat heeft de Zoogdiervereniging VZZ laten weten.

Zo wordt bijvoorbeeld een zogenoemde batdetector ingezet om de diertjes op te sporen, staan er nachtelijke excursies en lezingen op het programma en kan worden gewandeld op plekken in natuur of stad waar de diertjes zich ophouden.

Volgens de zoogdierenvereniging zijn vleermuizen een bedreigde diergroep. Er komen in Nederland zeventien soorten voor, waarvan er een aantal met uitsterven wordt bedreigd'', aldus de vereniging. "Hoogste tijd dus om eens kennis met ze te maken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.