Home

Achtergrond 145 x bekeken

Merkel blijft machtigste vrouw ter wereld

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel woensdag voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld.

Op de tweede en derde plaats staan internationaal weinig bekende vrouwen uit de Amerikaanse financiële en zakenwereld, Sheila Bair en Indra Nooyi.

Andere internationaal bekende machtige vrouwen slaagden er niet in hun positie te behouden. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, viel van de vierde naar de zevende plaats.

De Amerikaanse senator en ex-presidentskandidate Hillary Clinton viel van de 25e naar de 28e plaats. Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) staat op de 47e plaats. Vorig jaar was zij als 59e gerangschikt. Forbes noemt Kroes een volhardende voorstander van vrouwen in de zakenwereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.