Home

Achtergrond 250 x bekeken 7 reacties

Mengvoerfabrikanten investeren in Oost-Europa

Nederlandse mengvoerfabrikanten zien volop investeringsmogelijkheden in Oost-Europa.

De Heus in Ede is bezig met het opzetten van een vestiging in Rusland. Het bedrijf heeft al mengvoerfabrieken in Polen en Tsjechië. Cehave Landbouwbelang is op zoek naar een mengvoerbedrijf is het westen van Hongarije. De mengvoerfabrikant heeft al fabrieken in Polen, de Oekraïne en het oosten van Hongarije.

Nutreco heeft recent een premixenbedrijf in Tsjechië overgenomen. Het maakt al langer premixen in Polen, Hongarije, de Oekraïne en Rusland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W van Gemert

  De mengvoerindustrie laat de prijzen in Nederland veel trager zakken dan de ons omringende landen, met die extra winsten gaat men naar het buitenland op het overname pad.Bijna alle mengvoerbedrijven hebben een tweede prijslijst en alleen als je hen het mes op de keel zet dan krijg je hem te zien. Het is jammer dat het zo moet maar het is blijkbaar de enige weg naar redelijk en billik.

 • no-profile-image

  andere tukker

  Ik vind dit te gek voor woorden. Als melkveehouder zie ik de varkenshouderij creperen en de mengvoederfabrikanten gaan doodleuk geld investeren in het niemandsland. Waar vaak ook nog jaren geld achteraan moet. Wees dan kerels en ga de tak die je groot gemaakt heeft eens steunen met forse prijsverlagingen zodat er nog iets verzachtende omstandigheden komen voor deze veehouderijtak.

 • no-profile-image

  Rob van Helmond

  Wees zelf een kerel en gebruik gewoon je naam ipv een pseudoniem! Morgen zit jullie voorlichter en tafel en ben je weer poeslief. Er zijn boeren die al 20 jaar of langer van dezelfde voeren, nou dan ben je kritisch!?

 • no-profile-image

  gewoon scherp

  Er is niemand die je dwingt boer te zijn, toch?
  Als je geen rendement ( of niet voldoende) haalt op het geinvesteerd vermogen, dan kun je ook een besluit maken om te stoppen en iets anders te beginnen. Kijk in de speigel als ondernemer en volg de markt. Dwz het is nog steeds zo dat er in "magere " tijden er ondernemers zijn die een positief saldo draaien. En in een "vette"tijd zijn er nog steeds boeren die een negatief saldo te voorschijn toveren. Ga eens bij jezelf te raden voor dat men andere bedrijven in de keten gaat beschuldigen van diefstal. Begin alvast maar eens met scherp ( maar wel correct) te onderhandelen.

 • no-profile-image

  klaas

  Zo werkt het bij veel grote bedrijven, de superwinsten die o.a in nederland worden gemaakt worden geinvesteerd in oost-europa met als gevolg dat over 10 jaar die ondernemers de nederlandse boeren kapot concurreren. Er is maar 1 remedie zorg dat je scherp onderhandelt zodat die dikke winsten in ieder geval nu niet bij jou weggehaald worden.

 • no-profile-image

  iemand

  juist Klaas zo is het wel

 • no-profile-image

  Patrick

  Over andere Oost Eu landen ga ik mij niet uitspreken maar over wat kan genoemd worden ,,dat tobbedansen van Nederlandse veevoerbedrijven in Hongarije" wel!!
  Al deze Nederlandse dromers zijn gepust door een rapport over de varkenshouderij in Hongarije(kan je vinden op het net)dat totaal in strijd is met de werkelijke toestand en opgesteld is door mensen (een ned.biggen en mestvarkenshandelaar in Hongarije -stalinrichter-ned. veevoerproducent...die er enkel en alleen een financieel belang bij hebben om de zakens anders voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn.
  Als je dat rapport dan ook nog eens via een overvlijtige meid (die niets afweet van krulstaartaffaires) bij de Nederlandse kamer van koophandel in Budapest kan slijten dan zit je op rozen.
  En die investeerders zullen zich wel blind staren want het is jawel de kamer van koophandel.
  Wat die voerfabrikanten alhier komen zoeken is mij een raadsel .
  Er zijn genoeg voorbeelden van de momenteel aan de gang zijnde afgang van de veevoerproductie en zouden toch wel beter moeten weten.
  De oorspronkelijke Zuid Duitse premixfabrikant SANO opende alhier recentelijk een van de modernste premixfabrieken in Europa.
  Deze moest de Slowaakse-Roemeense -Hongaarse en kroatische markt bevoorraden .
  Op vandaag draaid daar nog één luttel molentje en dat zegt genoeg ...!
  Als ze mogelijks nog wel iets uit het vuur kunnen halen is dat ze aan de bron zitten om véél goedkoper graan (veel goedkoper dan in Nederland) vast te krijgen voor hun Nederlandse maalderij .
  Hendrickx Nutrion dient argeloze Nederlandse mesters te lokken om zen openstaande schulden bij Hongaarse varkensbedrijven over te hevelen op landgenoten teneinde hun eigen hagje te redden .
  Dus met zoveel negatieve voorbeelden begrijpe deze veevoerindustrieideen wie dit kan .
  Als ik ongelijk zou hebben verdedig je dan met positieve ,,ongedroomde" geluiden en ben benieuwd waar je die daadwerkelijk alhier zou kunnen vinden, in supermarktland Hongarije .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.