Home

Achtergrond

Meer mensen ontvluchten nat Nederland

Door het treurige weer van de afgelopen weken hebben meer mensen dan vorig jaar in de vakantieperiode hun heil in het buitenland gezocht.

Bij de reisorganisaties aangesloten bij de ANVR zijn dit jaar tot begin augustus 2 procent meer reizen geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar, liet de ANVR dinsdag weten.

Vooral de afgelopen weken doen mensen nog pogingen het land te ontvluchten. In de laatste vier weken voor 3 augustus boekten 16 procent meer mensen dan vorig jaar nog een reis. Over de hele zomerperiode tot 3 augustuis was vooral Egypte in trek met een plus van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de Verenigde Staten (plus 47 procent) blijven met de goedkope dollar een geliefd toevluchtsoord.

Het Verre Oosten doet het minder. China moest het zelfs stellen met 41 procent minder toeristen uit Nederland. Volgens woordvoerster Mirjam Dresmé van de ANVR heeft dat aanwijsbare oorzaken. "Tibet heeft een tijdje op slot gezeten en dat maakt bijna altijd onderdeel uit van een rondreis door China en er waren problemen rond de visumverstrekking.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.