Home

Achtergrond

Meer kijkers naar Olympische Spelen

Ondanks de tegenvallende resultaten van de Nederlandse sporters kijken steeds meer Nederlanders naar de televisie-uitzendingen van de NOS over de Olympische Spelen.

Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). "Naar de samenvattende NOS-uitzending met hoogtepunten van de dag om 20.25 uur op Nederland 1 keken zondagavond 1,9 miljoen Nederlanders van 6 jaar en ouder'', aldus de NOS op basis van SKO-cijfers.

Afgelopen zondag is daarmee de meest bekeken avonduitzending van de NOS over de Olympische Spelen tot nu toe. Het kijktijdaandeel van deze uitzending bedroeg 31 procent, wat betekent dat bijna een derde van alle televisiekijkers zondagavond tussen 20.25 en 21.25 uur had afgestemd op de Olympische Spelen.

Ook de late uitzending van NOS Studio Sportzomer vanuit Peking werd zondagavond door uitzonderlijk veel sportliefhebbers gevolgd: gemiddeld 1,7 miljoen mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.