Home

Achtergrond 324 x bekeken

Meer bloemisterijbedrijven te koop

Er staan momenteel meer bloemisterijbedrijven te koop dan in voorgaande jaren.

Dat melden enkele gespecialiseerde makelaars. Het sterk gestegen koopaanbod is volgens hen een landelijke tendens. Als voornaamste oorzaak noemen zij de hoge energieprijzen. Sommige glastuinders zijn daardoor gedwongen hun bedrijf te staken.

DLV Makelaardij meldt dat er in alle glastuinbouwgebieden een relatief groot aanbod van te koop staande bloemisterijbedrijven is. Hoe groot de toename precies is ten opzichte van voorgaande jaren, weet het bedrijf niet.

Vollebregt-Barten signaleert een lichte toename van het koopaanbod in de bloemisterij. De makelaardij wijt dit aan de hoge gasprijzen, maar ook aan slechte prijsvorming, het ontbreken van de mogelijkheid om WKK- stroom terug te leveren en mogelijke valutaverliezen op de export naar de VS en Groot-Brittannië.

Ook Agro Adviesburo meldt een lichte stijging van het aantal bloemisterijbedrijven dat te koop staat. Volgens het bedrijf is er echter geen sprake van een crisis of van afnemende investeringsdrang. Wel maken telers zich zorgen over hun energieplaatje en over de gestegen rente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.