Home

Achtergrond

Meer Russen op internet

Van alle Europese landen groeide in Rusland in juni het aantal internetgebruikers het snelst.

Het aantal Russen dat online ging nam met 27 procent toe tot 17,5 miljoen bezoekers. Dat blijkt woensdag uit gegevens van internetonderzoeksbureau ComScore.

In Frankrijk en Spanje steeg het aantal internetgebruikers ook snel, respectievelijk met 21 en 15 procent tot ruim 31 en 16 miljoen inwoners. Het aantal Europese internetgebruikers groeide in juni met 8 procent en komt uit op 240 miljoen.

In Nederland nam het aantal internetgebruikers in juni met 1 procent af. Nederland kent het hoogste internetgebruik van Europa. Ruim 80 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder heeft toegang tot het internet. In Rusland is dit 14 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.