Home

Achtergrond 198 x bekeken 2 reacties

McDonald's: onze kaas is zuivelproduct

De kaas van onze cheeseburgers is een zuivelproduct. Aan de cheddarkaas zijn melkbestanddelen, zout en kleurstoffen toegevoegd. Dat zegt McDonald's in reactie op de beschuldiging nepkaas te gebruiken.

Het is reguliere kaas, beklemtoont de hamburgerketen. "Kleurstoffen zijn toegevoegd in de vorm van caroteen (0,05 procent) en paprika (0,04 procent) om de kaaskleur op niveau te houden.'' McDonald's doet dat ten behoeve van de smaak en om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt als die op de hete hamburger ligt.

McDonald's ontkent plantaardige olie te gebruiken om melkbestanddelen te vervangen. Het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde haalde hard uit naar voedselproducenten die plantaardige olie in de 'kaas' in plaats van melk gebruiken. Vooral bij pizza's zou alleen maar 'nepkaas' worden benut.

Op zijn beurt beschuldigt McDonald's het programma van misleiding. Het Amerikaanse bedrijf zegt zich gesteund te weten door het Landbouwkwaliteitsbesluit Zuivelproducten en het Warenwetbesluit Zuivel.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    stemmingmakerij en misleiding van consumenten is tegenwoordig in,ook bij milieudefensie

  • no-profile-image

    Anton

    Het wordt tijd dat ook ketens als bijv. Mc.Donalds eens met eerlijke en zuivere producten gaan werken. Kaas is een zuiver melkproduct en dus dien je dat te gebruiken en niet allerlei surrugaat middeltjes van bij elkaar geraapte afvalproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.