Home

Achtergrond 2 reacties

McDonald’s heeft moeite prijzen op niveau te houden

McDonald’s heeft in de VS steeds meer moeite om bij de huidige grondstofprijzen producten te kunnen blijven aanbieden voor de prijs van 1 dollar.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De keten biedt in de Verenigde Staten verschillende producten aan voor 1 dollar (65 eurocent) waaronder de dubbele cheeseburger. Voor de traditionele dubbele cheeseburger moet inmiddels 1,09 tot 1,19 dollar worden betaald.

Volgens McDonald’s spelen de problemen met name in de VS, waar zuivelproducten aanmerkelijk duurder zijn geworden. In Nederland zou het minder spelen, omdat McDonald’s voor de Europese markt grootschalig inkoopt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    DJ

    MacDonalds zet Friesland Food de duimschroeven aan en voor elke rot prijs leveren die wel, want het is toch wel heel erg kek om aan MacDonalds te leveren. Winst halen is niet nodig, want die boeren willen toch voor niets wel werken. Zo werkt dat dus in Europa. De Amerikaanse zuivel is slimmer; die wil een fatsoenlijke prijs voor zijn produkten.

  • no-profile-image

    Hertog Jan

    Tja, als je zoals McDonalds alleen genoegen neemt met winstmarges van meer dan 25 procent, dan wordt het echt schrapen.

Of registreer je om te kunnen reageren.