Home

Achtergrond 3 reacties

Matige eerste indruk consumptie-aardappelen

De eerste indruk van de verschillende aardappeloogsten is wisselend.

De opbrengst van de consumptie-aardappelen is matig. De verwachtingen voor de oogst van zetmeel- en pootgoedaardappelen is normaal. Waar vorig jaar de opbrengst van de verschillende aardappelen redelijk tot goed was, lijkt dat dit jaar iets minder te zijn. Het is nog te vroeg om eerste opbrengsten te noemen, maar de indruk is matig tot normaal.

De verwachting voor de zetmeelaardappelen is volgens Avebe normaal. "De gewassen zijn redelijk bijgetrokken van de droge periode die werd opgevolgd door plaatselijke regenval in juni", zegt woordvoerder Johan Russchen. "De groeiomstandigheden waren in de tweede helft van het groeiseizoen goed." Dat komt volgens hem ook door de inspanningen van telers om de groei er zo lang mogelijk in te houden.

De indruk van de consumptieaardappelen is matig, zegt Jan Hogen van Agrico. Zij zijn het wisselvallige weer niet goed doorgekomen.
Voor de pootgoedaardappelen zijn de verwachtingen beter. "Het proefrooien is begonnen. Vooral in de Noord-Oostpolder en het Zuid-Westen. Daar zijn de eerste resultaten van binnen. Maar het is nog te vroeg om de echte opbrengsten te noemen. Het moet eerst droger worden, dan kunnen we verder gaan. Ik verwacht dat de oogst na het weekeinde volop op gang zal komen", zegt Hogen.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kees

  Beste Kelly,

  Weet je wat je collega Jan Engwerda zaterdag in de krant schreef? Er komt een overvloedige oogst en nu schrijf jij weer dat er een matige oogst komt.

  Stel voor dat je je wat meer in de situatie verdiept Kelly en je verplaast in de boer die als hij de AGD leest weinig inzicht in de situatie krijgt.

 • no-profile-image

  bakkers

  Kees heeft gelijk. Vorige week de prijs onderuit door mooie verhalen, en hoge verwachtingen en nu zo'n verhaal....... de prijs weer omhoog!

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...inzicht in de situatie als je het AGD leest?...of achter het buro bij onze verwerkers?...inzicht krijg je alleen als
  je de moeite neemt om met je 'pootjes
  in de klei te gaan staan'om te zien wat
  er onder zit... en dat mijne dames en
  heren is net als het weer was dit teeltjaar
  ...zeer divers! van zeer slecht tot goed...
  weet U hoe prijzen tot stand komen :
  JUIST! en als we dat dan weten...waarom
  zijn we dan nog zo DOM?!

Of registreer je om te kunnen reageren.