Home

Achtergrond

Marokko rolt terroristennetwerk op

Voor de vierde keer dit jaar stelt de politie in Marokko een terroristennetwerk, gelieerd aan al-Qaeda, te hebben opgerold.

Het Marokkaanse persbureau MAP meldde dat vijftien verdachten zijn aangehouden op verdenking van het plannen van aanslagen in Marokko. Volgens de politie hadden de verdachten chemicaliën en elektronica in hun bezit, waarmee explosieven konden worden gemaakt. Ze zouden actief zijn geweest in verscheidene steden. De verdachten zouden ook banden hebben opgebouwd met terroristen in andere landen.

Het netwerk zou opereren onder de naam Fath al-Andalous (Verovering van Andalusië). Deze naam refereert aan deze provincie in het zuiden van Spanje, waar moslims eeuwenlang de dienst uitmaakten, tot ze tegen het einde van de 15e eeuw werden verjaagd door de katholieken.

Marokko werd in mei 2003 getroffen door bomaanslagen in Casablanca. Daarbij kwamen 45 mensen om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.