Home

Achtergrond

Markt voor bloemkool en broccoli herstelt

De markt voor bloemkool en broccoli is deze week duidelijk verbeterd.

Dat meldt de handel. Dinsdag werd die stijging eigenlijk al ingezet. Woensdag lagen de prijzen op de daghandel voor bloemkool al op 70 cent, voor broccoli werd soms zelfs 80 cent betaald.

De stijging was voorzien door de handel, omdat de teelt voorloopt op het programma. Het aanbod is daardoor krapper geworden, maar ook de exportmarkt lijkt wel op te lopen. Voor broccoli is de handelsprijs daarmee harder opgelopen dan verwacht. Vorige week werd een prijs van 60 cent ingeschat.

Voor ijsbergsla blijft de afzet wel bijzonder slecht. Prijzen zijn verder afgegleden naar 10 cent per bol. Telers besluiten vaak alleen voor contracten te oogsten. Verschillende percelen worden niet meer geoogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.