Home

Achtergrond 311 x bekeken

Looije stap verder naar 34 hectare glas

Tomatenteler Jos Looije en de gemeente Haarlemmermeer liggen op koers om in het najaar van start te gaan met de bouw van de eerste 17 hectare glas in glastuinbouwgebied PrimAviera.

Op een informatieavond gisteravond in Burgerveen bleek van veel weerstand tegen de plannen van de gemeente geen sprake.

In totaal komt er ruimte voor 230 hectare glas tussen de A4, Schiphol en Rijsenhout. Looije is tot nu toe de enige tuinder die al grond heeft aangekocht. In het sierteeltgebied bij Aalsmeer pakt hij uit met een bedrijf dat in twee fasen naar 34 hectares zal uitgroeien.

De burgers waren vooral benieuwd naar de manier waarop overlast sluipverkeer en werkverkeer worden aangepakt. De gemeenteraad moet op 4 september het Masterplan goedkeuren. Daarna begint de inspraakprocedure over de kas van Looije. Daarna wordt het bestemmingsplan voor de rest van het gebied vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.