Home

Achtergrond 169 x bekeken 3 reacties

Lik-op-stuk bij fout veetransport

De ministerraad stemt vrijdag hoogstwaarschijnlijk in met een wetswijziging, die een lik-op-stukbeleid mogelijk maakt als bij transport van dieren de welzijnsregels niet worden nageleefd.

Door het invoeren van een zogeheten bestuurlijke boete kan dat direct worden bestraft.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) komt met dit wetsvoorstel na een rapport van de Belgische onderzoeker Piet Vantemsche over het naleven van de welzijnsregels in Nederland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Op de website van LNV worden dermate hoge boete bedragen genoemd 65000 Euro voor particulieren en meer dan een half miljoen Euro boete voor professionele transporteurs.
  Dermate hoge bedragen dat de AID en of VWA medewerkers in acuut levensgevaar verkeren indien zij een "fout" transport aan de kant zetten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ach Bertus, kijk eens hoe in china en andere landen de mensen naar hun werk gaan. Ze hangen uit de trein als sardientjes in een blik en zitten bovenop de wagons.
  Wat zouden die graag in een veewagen zitten.
  Misstanden aanpakken prima, maar enig realisme kan geen kwaad.

 • no-profile-image

  bertus

  eindelijk gaat men iets doen aan de beesten die dieren vervoeren een geld straf is een lacher vergunning voorgoed afnemen en het beest van chauffeur rijbewijs af nemen als reactie op zijn beesten gedrag
  de boer is goed en trots op zij dieren de vervoerders vaak beesten

Of registreer je om te kunnen reageren.