Home

Achtergrond 2 reacties

Leveranciers verlagen voorzichtig voerprijzen

De eerste mengvoerleveranciers hebben de prijzen van hun varkens- en pluimveevoer verlaagd.

Dat blijkt uit een belronde van het Agrarisch Dagblad langs de grootste producenten. ForFarmers laat de sterkste daling zien. Het bedrijf verlaagde het varkensvoer met ingang van deze week met 80 cent en het pluimveevoer met 40 cent. "Als je de prijzen kunt verlagen, doe je dat. We hebben een niet te grote inkooppositie, wat nu voordelig is", legt directeur Jan Potijk uit.

Rijnvallei begon al in juni met de prijsverlagingen. Sindsdien zijn de prijzen met 40 tot 50 cent gezakt. Bij Agrifirm werd vorige week het pluimveevoer 15 cent goedkoper. Deze week volgde het varkensvoer met 20 tot 30 cent. ForFarmers en Agrifirm verwachten een structurele daling van de prijzen. "Dit is nog maar het begin", stelt Cornelis Hulst van Agrifirm.

Andere grote fabrikanten geven ook aan dat de eerste prijsverlagingen zijn doorgevoerd. Zij willen echter geen prijzen noemen. Marketing manager Jeroen Verdenius van De Heus voeders spreekt over een zeer turbulente markt waarvan het nog moeilijk is aan te geven waar het nu precies naar toe gaat. "Op het ogenblik dalen de grondstofprijzen en kun je er vanuit gaan dat verder voerprijsdalingen aanstaande zijn." Ook Cehave Landbouwbelang directeur voeders Willem Maaskant en Rijnvallei-directeur Martin Grift laten zich in dezelfde richting uit. Hendrix UTD heeft voor zover bekend nog geen verlagingen doorgevoerd, maar die worden wel op korte termijn verwacht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  For Farmers daalt fors in prijs..... moet ook wel, want ze zijn gewoon te duur.
  Hendrix is nog niet gedaalt..... ???? Daarvan weet iedereen dat ze een erg duur voerpakket hebben. Alleen niet bij alle boeren heb ik mij wel eens laten vertellen.

 • no-profile-image

  toon

  Eindelijk is het zover , velen hadden dit niet meer verwacht, en nu scherp blijven richting voerleveranciers dat ze hier mee doorgaan en de prijzen niet kunstmatig hoog houden want verhogen vinden ze makkelijker dan verlagen.
  Nu de varkens nog een stuk duurder en er komt weer licht in de tunnel.
  Succes allemaal en hou vol

Of registreer je om te kunnen reageren.