Home

Achtergrond 165 x bekeken

Lepelaar en purperreiger doen het goed

De lepelaar en puperreiger profiteren van de aanwijzing van beschermde natuurgebieden.

Met de grauwe gors, kemphaan, velduil en draaihals gaat het minder goed, want deze bedreigde soorten nemen nog steeds in aantal af. Ze balanceren op de rand van uitsterven en natuurgebieden zijn van belang om te overleven.

Dat blijkt uit de Vogelbalans die 21 augustus officieel wordt gepresenteerd. Vooral bijzondere broedvogels profiteren van de beschermende maatregelen, stellen vogelbeschermers. Zij beschouwen de Vogelbalans als de graadmeter van de vogelstand in Nederland.

De conclusie dat beschermen nut heeft, sluit aan bij Brits onderzoek dat in 2007 stelde dat de Europese wetgeving positieve invloed heeft op het herstel van de aantallen van kwetsbare soorten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.