Home

Achtergrond

Ledental Amish in 16 jaar verdubbeld

Het aantal Amish in de Verenigde Staten is in zestien jaar bijna verdubbeld. Telde de zeer behoudende doopsgezinde gemeenschap in 1992 125.000 leden, dit jaar is dat tot 231.000 gestegen.

Dat heeft een instituut voor studie naar doopsgezinde en piëtistische groepen in Elizabethtown in de staat Pennsylvania berekend. De Amish staan erom bekend dat zij zonder stroom en de auto leven, maar er zijn gelovigen die een modernere leefwijze volgen. Zij kregen grote bekendheid door de film Witness uit 1985, waarin een Amish-jongen getuige is van een moord.

De Amish stammen af van Europese doopsgezinden die in de achttiende en negentiende eeuw naar de Verenigde Staten en Canada emigreerden. Zij stichtten gemeenschappen in de staten Pennsylvania, Indiana en Ohio, maar tegenwoordig zijn er Amish-gemeenschappen in 28 Amerikaanse staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.