Home

Achtergrond

Lamy: Nog kans op WTO-akkoord dit jaar

Pascal Lamy, de topman van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), ziet nog mogelijkheden om de vorige maand gestrande onderhandelingen over een nieuw vrijhandelsakkoord dit jaar alsnog af te ronden.

Lamy liet dit vandaag weten bij een bezoek aan de Indiase hoofdstad New Delhi.

In juli liepen onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord stuk, onder meer doordat de Verenigde Staten en India het niet eens konden worden over de mate waarin boeren in armere landen beschermd mogen worden tegen een onverwachte toename van de import van landbouwgoederen.

"Het goede nieuws is dat er wellicht nog altijd een mogelijkheid is om vooruitgang te boeken en de onderhandelingen voor het einde van 2008 af te ronden'', aldus Lamy. De Indiase minister van handel Kamal Nath liet eerder al weten verder te willen onderhandelen. Lamy bezoekt volgende week Washington om te peilen of de Amerikanen nog heil zien in een hervatting van de gesprekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.