Home

Achtergrond 157 x bekeken

Laagste omzetgroei detailhandel sinds eind 2005

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in het tweede kwartaal met 2,3 procent gegroeid.

Dat is het laagste tempo sinds eind 2005. De groei is vrijwel geheel toe te schrijven aan hogere verkoopprijzen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag bekendgemaakt.

De teruglopende groei is volgens het CBS vooral te wijten aan een "fors'' omzetverlies in juni. In die maand daalde de omzet met 3,9 procent ten opzichte van juni vorig jaar. In mei steeg de omzet op jaarbasis nog met 7,7 procent. Na correctie voor het aantal koopdagen was er in juni echter wel sprake van een geringe omzetgroei, aldus het CBS.

Winkels in voedings- en genotsmiddelen haalden in het tweede kwartaal 5 procent meer omzet. Bij supermarkten was de groei 7 procent. Voedselspeciaalzaken zagen hun omzet daarentegen met 4 procent dalen en in de non-foodbranche was de omzetgroei minimaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.