Home

Achtergrond 172 x bekeken

Kwart jonge vrouwen in Groenland suïcidaal

Een op de vier jonge vrouwen in Groenland heeft weleens een zelfmoordpoging gedaan.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Deense nationale instituut voor volksgezondheid, dat woensdag werd gepubliceerd op het autonome Deense eiland. Van de jonge mannen heeft 17 procent ooit geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. De onderzoekers kunnen de schrikbarend hoge aantallen zelfmoordpogingen onder jonge mensen moeilijk verklaren, maar zeggen dat jongeren op het Groenlandse platteland weinig kansen krijgen zichzelf te ontplooien.

Het aantal zelfmoorden in Groenland is een van de hoogste ter wereld. In 2005 waren er per 100.000 inwoners ongeveer honderd suïcides. Dat is bijna negen keer zoveel als in Denemarken zelf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.