Home

Achtergrond

Koppert: komst Agritron is zeker

Machinebouwer Arie Koppert in Monster is er van overtuigd dat de magnetronstomer, beter bekend als Agritron, er komt.

Door een verkeerde analyse van grondmonsters is de afgelopen jaren vertraging opgelopen. Hoe lang het gaat duren weet Koppert niet. Het kan een week, een maand of nog een jaar duren, maar hij weet zeker dat de Agritron er komt. Koppert startte drie maanden geleden met testen die in een eerder stadium ook al gedaan zijn.

De resultaten van de eerdere testen bleken door fouten in een laboratorium niet betrouwbaar. Het heeft tot anderhalf jaar vertraging geleid. Koppert noemt de machine momenteel nog niet goed genoeg. "We zijn nog aan het optimaliseren. Vorige week ging het al weer 15 procent beter."

De bouwer zegt dagelijks door tuinders gebeld te worden die met smart zitten te wachten op de magnetronstomer. De machine dient een energiebesparing van 80 procent te realiseren ten opzichte van het huidige grondstomen en mogelijk een lagere CO2-uitstoot van 75 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.