Home

Achtergrond 324 x bekeken 5 reacties

Koeien terroriseren Spaans dorp

De inwoners van het Spaanse dorp Prado Negro zijn als de dood voor een kudde hongerige koeien.

De dieren hebben de kaalgevreten wei verlaten en doen zich nu tegoed aan bomen, tuinen, bloemen en vuilnis. Veel van de rond 150 koeien hebben net gekalfd en zijn zeer agressief. "We gaan de deur niet meer uit omdat we bang zijn dat onze kinderen en ouderen worden aangevallen", stelt een van de dorpsbewoners tegen internationale media.

De dorpelingen vinden dat de situatie uit de hand loopt, nu die al weken aanhoudt. Zij missen inkomsten uit toerisme, die vaak het dorp bezoeken op weg naar een nationaal park. Zij willen daarom compensatie van de eigenaar van het vee én van de gemeente, die te weinig zou doen om de koeien terug naar de wei te krijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  PLASJE

  ... para PLASJE la problema is simple :
  nuestro AID par avion a Espana ....
  ...y la problema es finito......
  \

  * die dit aangaat zullen het wel vertalen!
  ...enne stuur gelijk maar een paar ambtenaren van LNV mee......

 • no-profile-image

  Wim

  Leuk klusje voor de aid en dierenbescherming, teveel koeien zonder vreten op een kale wei. Of kennen ze in spanje niet van dat soort volk?

 • no-profile-image

  piet

  de koeien moeten toch wat te vreeten hebben

 • no-profile-image

  betty

  Op de weilanden die boeren hebben voor hun koeien, maar waar de ganzen ook mee moeten eten volgens de stadse bevolking, gevolg kan zijn dat wij ze ook in de stad alwaar ecologisch beheer van het openbaar groen wordt gehanteerd en in de tuinen van bewoners. Ach wie weet moeten onze koeien ook aldaar dan hun voedsel vinden wordt het beheer van dat groen ook goedkoper, wat zal het worden? oja de stieren natuurlijk lopen die dan daar ook rond, dan nog het kalf erbij latend, zie het zo voor me, wat een feest haahahhahahahahaah

 • no-profile-image

  gert

  in Pamplona laten ze graag de stieren los en dan lopen ze er nog graag tussen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.