Home

Achtergrond

'Kiprecepten slechts onderdeel van kipcampagne'

De campagne van de pluimveevleessector voldoet wel aan de Europese eisen voor gesubsidieerde pluimveecampagnes.

Dat schrijft Jolanda Denis, directeur van Dienst Regelingen in een reactie op de klachten van Wakker Dier over de campagne. "De subsidie is verstrekt om informatie te geven over voedselveiligheid en dierenwelzijn terwijl de sector met dit geld een platte receptencampagne voert", vindt Wakker Dier-woordvoerder Sjoerd van de Wouw. Denis ontkent dit en vindt dat de pluimveecampagne wel bijdraagt aan het verstrekken van adequate informatie. "De door u genoemde 'platte campagne' is slechts één van de activiteiten en heeft als doel het grote publiek naar de website te lokken", schrijft ze.

Denis schrijft verder wel begrip te hebben voor het standpunt van Wakker Dier. De campagne was oorspronkelijk bedoeld om het imago en de consumptie van pluimveevlees te verbeteren na de vogelpest. De prijzen en de consumptie zijn inmiddels hersteld, maar de subsidie is beschikbaar gesteld tot oktober 2009. Omdat de huidige marktsituatie een verdere uitvoering niet in de weg staat wordt het programma gewoon voortgezet.

Wakker Dier zegt teleurgesteld te zijn in de reactie. "Wij krijgen begrip, maar de kipsector krijgt miljoenensubsidie." De tegencampagne van Wakker Dier zal dan ook voortgezet worden. "Het lijkt alsof LNV erkent dat per ongeluk 3 miljoen subsidie is verstrekt, maar vleeskuikens kopen niets voor deze erkenning."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.