Home

Achtergrond 1 reactie

Kinderparkeergarage voor winkelende moeders

Onhandig, winkelen met een klein kind?

Almere heeft vanaf 1 september een kinderparkeergarage in het stadshart. Moeders kunnen hier hun kind achterlaten om zelf ontspannen te winkelen, vertelt initiatiefneemster Ilona Engelsma vandaag.

De Kinderparkeergarage in garage De Krakeling onder het stadshart werkt zonder afspraak. Kinderen worden hier minimaal tien minuten en maximaal drie uur opgevangen. "Een soort oppaswinkel'', zegt Engelsma. Ze werkt met een korte intake en een strippenkaart, zodat moeders snel het winkelcentrum in kunnen duiken.

Engelsma kreeg anderhalf jaar geleden een dochter en dat zette haar wereld op zijn kop. "Ontspannen winkelen was er niet meer bij, mijn dochter vindt daar niks aan. En ik zag meer moeders gestresst rondlopen.'' Dat bracht haar op het idee van De Kinderparkeergarage.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Een echte moeder

    Dat is een uitkomst? Zo'n kinderparkeerplaats? Nadat ze hun kind van de dagopvang, de buitenschoolse opvang of een crèche hebben gehaald en ze willen nog even rustig de stad in, dan kun je het kind nu al in sommige steden in een Kinderparkeerplaats donderen. Zo kun je lekker relaxed de stad in gaan zonder dat je last hebt van dat kind. Heerlijk is dat toch he?? Kinderen hebben en ze toch zo weinig mogelijk zien. Mooier kan natuurlijk niet. En mocht ook ophalen en wegbrengen veel te lastig worden, dan kun je het kind altijd nog bij het grofvuil sodemieteren. Het is immers maar een kind en je hebt er toch geen band mee opgebouwd omdat het de meeste tijd in de opvang zit. En wanneer je er toch spijt van mocht krijgen dat je het kind hebt weg gedaan, dan maak je toch gewoon weer een nieuw kind?? Die kinderparkeerplaatsen en al die kinderopvangplaatsen blijven er heus wel hoor. Laat dat maar aan de overheid over. Dus je hoeft tegenwoordig echt niet meer bang te zijn dat je alle tijd en aandacht aan zo'n kind zou moeten besteden. Dat goede gezinsleven is verleden tijd geworden. Zo kunnen alle ouders lekker zorgeloos alle tijd aan hun zelf besteden. Lekker carriere maken, lekker samen rustig op vakantie gaan, lekker samen uit eten, enz. En dat kind?? Dat is gewoon leuk om te hebben. Het hoort een beetje bij dat "huisje, boompje, beesje, hypotheekje" verhaal.... toch? Bovendien heeft iedereen er één.

Of registreer je om te kunnen reageren.