Home

Achtergrond 234 x bekeken

Kinderen meegezogen in de rivier

Twee Engelse kleuters van 4 en 6 jaar zijn zondag aan het eind van de middag door de sterke stroming meegezogen in de Waal.

Dat gebeurde bij een krib in het water ter hoogte van Zaltbommel. De kinderen hebben hun avontuur overleefd en liggen in het ziekenhuis, aldus de politie.

De kleuters speelden in het water. Een begeleider zag dat ze ineens werden meegetrokken naar een diep gedeelte. Hij kreeg het 4-jarige jongetje met veel moeite uit het water. Een omstander ontfermde zich over het kind, dat buiten kennis was.

Een voorbijganger schoot de begeleider te hulp om het 6-jarige meisje te redden. Dat dreef al op de rivier met haar hoofd in het water. Ook dit kind was buiten kennis. Hulpverleners lieten de kinderen water braken, waarna ze zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.