Home

Achtergrond 147 x bekeken

Kiezers willen dat aftrek hypotheekrente blijft

Een ruime meerderheid van de Nederlandse kiezers wil dat de aftrek van de hypotheekrente blijft bestaan.

Slechts een minderheid bij alle partijen wil dat de aftrek verdwijnt, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van degenen die op CDA en VVD stemmen pleit 12 procent voor het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. Bij de PvdA-stemmers is dat 23 procent, bij de GroenLinks-aanhang 35 procent.

Ook over een aantal andere onderwerpen bstaat er nauwelijks verdeeldheid bij de kiezers. Zo is slechts een kleine minderheid voor het verbieden van het homohuwelijk. Voor een belastingverlaging ten koste van de sociale voorzieningen is bij de meeste partijen circa 20 procent te porren. Uitzonderingen zijn GroenLinks (5 procent) en de PVV (34 procent).

Over ontwikkelingshulp zijn de meningen wel sterk verdeeld. Van de GroenLinks-aanhang wil 77 procent dat hieraan meer geld wordt besteed. Onder de PVV-kiezers is dat maar 19 procent. Ook als het gaat over minderheden lopen de opvattingen uiteen. Bij GroenLinks is slechts 5 procent voor een volledige stop op de komst van moslims, bij de PVV is dat 74 procent. Van de aanhang van de andere partijen is 35 tot 40 procent voorstander van een stop op de komst van moslims.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.