Home

Achtergrond 209 x bekeken

Kampioenschap uien schillen in Lelystad

Wie in vijf minuten tijd de meeste uien kan schillen, mag zich vanaf volgende week donderdag Nederlands kampioen noemen.

Op die dag houdt proefbedrijf PPO van de Wageningen Universiteit samen met enkele bedrijven het kampioenschap tijdens de jaarlijkse Ui & Peen Manifestatie.

De Ui & Peen Manifestatie is een bijeenkomst voor telers van wortels en uien. Dit jaar ligt de nadruk van de manifestatie op uien. Op demoveldjes van bedrijven zijn nieuwe uienrassen te zien, soorten van bemesting en bestrijding van ziekten. Elk jaar wordt ook de beste consumentenui gekozen.

Voor het kampioenschap uien schillen liggen vele kilo's uien klaar, aldus de organisatie. Deelnemers moeten de uien netjes afhalen. De winnaar krijgt naast een bokaal en een geldprijs een vlucht in een uienluchtballon cadeau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.