Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Kabinet werkt aan behoud koopkracht minima in 2009

Het kabinet streeft ernaar koopkrachtverlies voor minima volgend jaar te voorkomen.

Het werkt daartoe aan een pakket fiscale maatregelen. Diverse ingewijden hebben dat dinsdag gezegd na overleg tussen de meest betrokken bewindslieden. De bronnen voegen eraan toe dat er nog geen akkoord is hierover. Vrijdag moet de ministerraad de knoop doorhakken.

Uit recente berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat vooral alleenstaanden en ouderen met een laag inkomen er volgend jaar op achteruit dreigen te gaan. Zonder nadere maatregelen van het kabinet zouden zij er tot 1 procent of meer op achteruit kunnen gaan in 2009.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    vooral de koopkracht van de bestuurders in de zorg mag niet achteruitgaan

Of registreer je om te kunnen reageren.