Home

Achtergrond 1 reactie

'Kaas op pizza's is nep'

Veel kaas op producten als pizza's, cheeseburgers, moussaka en lasagne is nep.

Dat blijkt uit een onderzoek van het RVU-televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde dat donderdag wordt uitgezonden.

De voedselproducenten stoppen volgens de onderzoekers veel plantaardige olie in de 'kaas' in plaats van melk. Vooral bij pizza's zou alleen maar nepkaas worden gebruikt. De consument zou via de etiketten op de verpakkking niet exact kunnen achterhalen dat er met de kaas gerommeld is.

De onderzoekers vonden in de cheeseburgers van McDonalds 30 procent nepkaas. In de lasagne van het huismerk van Albert Heijn zat 40 procent, en op een pizza van de COOP, onderdeel van Superunie, zat 70 procent nepkaas.

De Consumentenbond spreekt van misleiding en vindt dat de Voedsel en Waren Autoriteit onderzoek moet doen. Volgens de bond moet de klant duidelijk kunnen lezen op het etiket dat er nepkaas in de producten zit verwerkt in plaats van echte kaas. De Consumentenbond beroept zich op de Warenwet waarin staat dat teksten op etiketten geen onjuiste indruk mogen wekken.

De Nederlandse Zuivel Organisatie en het Voedingscentrum steunen de oproep van de Consumentenbond. Volgens het Voedingscentrum is de nepkaas in principe niet ongezonder dan echte kaas.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rinie

    Oei, als consument die het afgelopen jaar steeds beter de etikettering van producten is gaan bestuderen en daardoor bewuster inkoopt, mis ik blijkbaar toch nog relevante informatie. Dat is niet eerlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.