Home

Achtergrond 199 x bekeken

K+S onderzoekt smaak van uien

De Duitse kaliproducent K+S laat volgend jaar onderzoek doen naar de smaak van uien.

K+S wil weten in hoeverre de smaak van uien wordt beïnvloed door de soort kalimeststof die wordt gebruikt.

K+S heeft een proefveld aangelegd op de PPO-vestiging in Lelystad, dat morgen is te bezichtigen tijdens de themadag Uien. De uien zijn bemest met een chloride kalimeststof of met een sulfatische kalimeststof, zegt manager Jaap Brink.

"In het verleden zijn telers vanwege de prijs overgestapt van sulfatische op chloride kalimeststoffen. Wij willen Wageningen UR laten uitzoeken of dat leidt tot een wat bittere smaak van de uien. Op de themadag kunnen de bezoekers zelf het verschil proeven. We willen dat WUR niet alleen de smaak, maar ook de gezondheidsbevorderende effecten onderzoekt. Als we de smaak van uien verbeteren komt dat wellicht ook de afzet en de prijs ten goede."

Of registreer je om te kunnen reageren.