Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

Jonge tweeverdiener moet weg naar markt weer vinden

Marktkooplieden willen niet langer voornamelijk grijzende klanten aan hun kraam zien, maar ook jonge tweeverdieners. De Amsterdamse wijk Zeeburg krijgt daarom volgend voorjaar een experimentele 'markt van de toekomst', die ook 's avonds is geopend.

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) verwacht binnenkort het groene licht te krijgen voor de moderne markt, waarvoor volgens voorzitter Henk Achterhuis al veel gemeenten belangstelling hebben getoond.

"We willen een markt met een bedrijfsleider en een marketingplan, dat is afgestemd op de doelgroep en de omgeving van de betreffende markt'', bevestigt hij een bericht in de GPD-kranten.

De vereniging wil zich daarmee losweken van de opzet van traditionele markten, waar marktmeesters namens de gemeente toezicht houden op naleving van gemeentelijke regels. "We willen een professionalisering en gaan werken als een winkelcentrum.''

De marktkooplui in Zeeburg brengen waarschijnlijk hun waren tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds aan de man, waardoor ook mensen die overdag werken de weg naar de markt kunnen vinden. De proef loopt twee jaar, "daarna gaan we kijken of het een paleisrevolutie is'', aldus Achterhuis.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...ja, Plasje ondervindt dit ook : twee-
  verdienders hebben gedurende de normale markttijden geen tijd om de
  markt te bezoeken, want dan zijn ze aan het werk...dus als je wat wil als verkopers, dan moet je er zijn als de klant tijd heeft..., maar ja dat lukt mij
  ook niet altijd met m'n piepers 'aan de
  deur', daar heb ik in de oogsttijd ook al
  'zelfbediening' van gemaakt...

Of registreer je om te kunnen reageren.