Home

Achtergrond 762 x bekeken

John Deere toont wagenpark tijdens Greendays

De combine en hakselaar van John Deere trekken veel bekijks tijdens de Greendays op Papendal in Arnhem.

De combine en hakselaar van John Deere trekken veel bekijks tijdens de Greendays op Papendal in Arnhem. Ruim tweeduizend bezoekers bekeken vandaag de meer dan 100 trekkers en oogstmachines die nog tot en met zaterdag te zien zijn. De Greendays worden georganiseerd door John Deere-importeur Louis Nagel B.V.. De organisatie was erg tevreden over de eerste dag van het evenement. "Het liep boven verwachting, meer bezoekers dan we hadden verwacht. Zaterdag moet de topdag worden." Tijdens de Greendays is het complete wagenpark van John Deere aanwezig op Papendal. Naast het bekijken van de trekkers en machines, is het ook mogelijk er op te rijden. Behalve landbouwvoertuigen is ook het tuin- en parkprogramma te zien. Foto Sjef Prins

Henk Breugem van wijngaard Aan de breede beek bij Nijkerk controleert de trossen. Ook dunt hij de druiven van de rassen Regent en Cabernet Cortis. Het trosdunnen, ook wel groene oogst genoemd, zorgt ervoor dat de overige druiven beter rijpen. De wijngaard ligt op landgoed Slichtenhorst. In 2003 is Breugem begonnen met de aanplant van de wijngaard. Hij maakt gebruik van duurzame teeltmethoden, zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Foto Arienne Flipse

Ingrid Kremer, dochter van fruitteler Kremer uit het Limburgse Vaals vult de fruitautomaat aan om klanten 24 uur de gelegenheid te bieden appels te kunnen kopen. "De verkoop via de automaat loopt als een trein", erkent moeder Ria Kremer. "We hebben wel lang moeten zoeken naar een dergelijke automaat, want meestal waren de vakjes te klein. Maar in dit apparaat passen zakken met wel 5 of 6 kilo appels. Daarnaast hebben we voor wandelaars vakjes met drie appels of met appelsap." Foto Twan Wiermans

In het Oostenrijkse Gerlos lopen de koeien dwars door het dorp. De dieren leven langs de straat en lopen regelmatig in de buurt van de vele hotels. In het Tiroler wintersportdorp worden speciale cursussen georganiseerd om kinderen te leren respectvol met de koeien om te gaan. Daarnaast krijgen vakantiegangers, onder wie veel Nederlanders, ook cursussen hoe met de dieren om te gaan. Onderdelen van het programma zijn afstand houden en de kennismaking tussen koe en hond. Foto Martin de Vries

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.