Home

Achtergrond 213 x bekeken

Japan wil meer zelfvoorzienend zijn qua voedsel

Japan gaat alles op alles zetten om in 2015 voor 45 procent zelfvoorzienend te zijn op het gebied van voedsel.

Dat meldt de Japanse krant Asahi op grond van bronnen in het ministerie van landbouw. Op dit moment is Japan de grootste importeurs van voedingsmiddelen ter wereld. De regering zou door middel van een puntensysteem de consument willen stimuleren nationale producten te kopen. Hoe meer punten, hoe Japanser bijvoorbeeld de karbonade of friet.

Tachtig procent van Japan bestaat uit heuvels en bergen en is derhalve onbruikbaar voor de landbouw. Japan produceerde vorig jaar genoeg om in iets minder dan 40 procent van de eigen voedselconsumptie te voldoen.

Probleem vormt een veranderend eetpatroon. Met name het nuttigen van pasta en aardappelproducten leidde in het verleden tot een sterke importstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.