Home

Achtergrond

Jacht op verkeersborden in Groningen

De politie in Groningen opent de jacht op de verkeersborden die de muren van Groningse studentenkamers sieren.

Dat meldde de politie vandaag. De politie vermoedt dat studentenhuizen in de stad zeker enkele honderden borden herbergen. Vooral het roodwitte stopbord is populair als decoratie.

Studenten krijgen van 1 september tot en met 1 oktober de tijd de borden anoniem bij de politie in te leveren zonder daarvoor te worden vervolgd. Ook winkelwagentjes kunnen gedurende die periode zonder consequenties aan het politiebureau worden afgeleverd.
Studentenhuizen die na afloop van de actie nog steeds borden of wagentjes hebben rondslingeren, lopen kans agenten op bezoek te krijgen. Het gaat om huizen waarvan de politie, onder andere op basis van tips, vermoedt dat er verkeersborden aanwezig zijn. "Maar ook is vaak vanaf buiten te zien wat er aan de muur hangt'', weet de woordvoerder. Studenten die alsnog betrapt worden kunnen rekenen op een boete van minimaal 200 euro wegens heling of diefstal.

Volgens de zegsman vormen gestolen verkeersborden, die 45 euro per stuk kosten, een grote schadepost voor de gemeente. Bovendien kunnen er, aldus de woordvoerder, op plekken waar de borden zijn verdwenen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.