Home

Achtergrond

'Italiaanse wijnbouw passeert Frankrijk'

Italië zal dit jaar voor het eerst in deze eeuw meer wijn produceren dan Frankrijk.

Dat stelde de Italiaanse boerenbond Coldiretti vandaagg op basis van een rapport van het Franse ministerie van Landbouw. De Franse wijnproductie valt volgens het rapport door slecht weer dit jaar terug tot 46 miljoen hectoliter, het laagste niveau sinds 2000. Dankzij gunstige weersomstandigheden levert Italië dit jaar naar schatting 47 miljoen hectoliter. "Daarmee wint Italië dus de koppositie in de Europese wijnproductie'', aldus Coldiretti in een verklaring.

De koppositie van Italië zou van korte duur kunnen zijn. Volgens een ander Frans rapport zal de Spaanse wijnbouw de komende jaren zowel die van Frankrijk als die van Italië overvleugelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.