Home

Achtergrond

Irakees verkiest vrouwen boven verblijfsvergunning

Een Iraakse vluchteling die in Denemarken wilde wonen, is teruggegaan naar Irak omdat hij anders van een van zijn twee vrouwen moest scheiden.

Denemarken staat polygamie niet toe. De man en zijn twee vrouwen zijn teleurgesteld vertrokken, liet advocaat Marianne Voelund dinsdag weten.

Denemarken stelde dat de man voor eind mei moest kiezen tussen zijn vrouwen, anders kreeg hij geen verblijfsvergunning. De man werkte in Irak voor de Denen als tolk. Toen Denemarken vorig jaar de troepen terugtrok, mochten de vertalers en hun gezinnen mee naar het Scandinavische land.

Kiest de man alsnog voor een vrouw, dan mag hij terugkeren. Ook loopt er nog een rechtszaak in Denemarken, die het tweede huwelijk van de man ongeldig kan verklaren. Doet de rechter dat dan mag de man ook terugkeren. Onduidelijk is of zijn tweede vrouw dan ook mee mag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.