Home

Achtergrond 1 reactie

'Imago Westfleisch beter dan van concurrent Tönnies'

Vleesconcern Westfleisch geniet bij de leveranciers een groter vertrouwen dan concurrent en streekgenoot Tönnies.

Dat staat in een door de universiteit van Göttingen gepubliceerde studie. De uitkomsten daarvan zijn gebaseerd op interviews met een zo’n 400 bovengemiddeld grote en hoog opgeleide varkenshouders in de Duitse regio’s Emsland en Westfalen-Lippe. Beide streken vormen de thuisbasis van de twee concerns die een prominente plaats innemen in de Duitse vleesindustrie.

Op een schaal van 0 tot 100 – met 0 als uitdrukking voor 'bedriegt me waar hij kan' en 100 voor 'kan ik blind op vertrouwen' – scoort Westfleisch 66,7 en blijft Tönnies steken op een score van 58,7. Deels is het verschil volgens de onderzoekers te verklaren door - in het geval van Tönnies - een zwakke communicatie met het bedrijf en weinig bedrijfsadvies.

Desondanks is de reputatie van Tönnies bij de leveranciers wel relatief groot. Volgens de onderzoekers is vertrouwen tussen de partners in de vleesindustrie van toenemend belang. Volgens de studie is het een relevante factor voor de concurrentie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet

    Vind ik geen schokkend verschil. Het is veel verontrustender dat er de laaste tijd veel meer nl varkens richting Duitsland gaan. En dat Vion Nederland het niets interresseert dat ze die varkens kwijt worden. Waarom niet niet vraag ik me dan af. Veel van deze varkens komen bij Vion Duitsland terrecht. Jammer dat deze partij niet is meegenomen in het onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.