Home

Achtergrond

Hulp bij innen partneralimentatie

Mensen kunnen binnenkort beter afdwingen dat hun ex-partner na een scheiding de alimentatie betaalt.

Een landelijk bureau zal hen, als dat nodig is, helpen de partneralimentatie te innen. Dat staat in een wetsvoorstel waarmee de ministerraad vrijdag heeft ingestemd. De bewindslieden Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en André Rouvoet (Jeugd en Gezin) verwachten dat de nieuwe aanpak soelaas biedt voor een belangrijk deel van de 12.000 ex-partners die momenteel in de bijstand zitten omdat zij geen alimentatie ontvangen.

Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen krijgt de taak mensen te helpen bij het loskrijgen van partneralimentatie. Dit bureau verleent al bijstand bij de inning van kinderalimentatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.