Home

Achtergrond 175 x bekeken

Honderden illegalen bereiken Spaanse kust

Boten met aan boord zeker tweehonderd Afrikaanse vluchtelingen zijn gisteren en vandaag aangekomen in Spanje.

Dat meldden lokale autoriteiten. Aan de zuidwestelijke kust van Spanje kwam een vissersboot met vijftig Afrikanen aan en iets verder naar het oosten bij Granada arriveerde een boot met 78 vluchtelingen. Ook twee andere bootjes met vluchtelingen bereikten de Zuid-Spaanse kust van Andalusië.

Spanje geldt de afgelopen jaren als een magneet voor Afrikanen die naar Europa willen vluchten. Bijna 69 procent van de Spanjaarden vindt dat er te veel immigranten in het land zijn, aldus een recent onderzoek van de Spaanse krant El Mundo. Dit jaar bereikten al zeker 7165 migranten Spanje per boot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.