Home

Achtergrond 205 x bekeken

Hij is weer voorbij die natte zomer

De meteorologische zomer is bijna voorbij en hij was warmer en natter dan normaal. Desondanks kreeg Nederland gemiddeld wel het 'normale' aantal zonuren.

Dat heeft het KNMI laten weten. Hoewel de zomer droog van start ging, in juni viel landelijk gemiddeld 'slechts' 49 millimeter neerslag tegen 71 normaal, waren juli en augustus nat met 111 en 100 millimeter tegen normaal respectievelijk 70 en 60. In juli waren maar vijf dagen helemaal droog, in augustus zelfs maar drie. Op het meetstation in Maastricht was het deze zomer het natst: 355 millimeter neerslag. Gemiddeld over het hele land viel er 260 millimeter neerslag.

De temperaturen lagen wel wat hoger dan normaal, in De Bilt kwam de gemiddelde temperatuur uit op 17,3 tegen 16,6 graden normaal. Het werd in De Bilt echter slechts een keer tropisch warm (maximumtemperatuur 30 graden of hoger), op 2 juli. Normaal telt een zomer drie dagen met dit soort temperaturen. Op die dag werd het in Eelde 34,3 graden, een recordtemperatuur voor deze zomer.

Het aantal zonuren, gemiddeld over het land 600, week dit jaar nauwelijks af van het langjarig gemiddelde: 590.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.