Home

Achtergrond 321 x bekeken

Het weer krijgt voortaan weer een cijfer

Weerbureau WeerOnline.nl haalt het weercijfer weer van stal.

Ooit bedacht door de huidige KNMI-woordvoerder Harry Geurts en gemeengoed gemaakt door Neerlands eerste en beroemdste weerman Jan Pelleboer. Vanaf maandag introduceert WeerOnline het begrip opnieuw.

Het weercijfer geeft in een cijfer aan wat voor weer het is of wordt. Een 4 betekent dat het niet veel soeps wordt met het weer, wordt een 9 gegeven dan kan men erop rekenen dat het goed toeven zal zijn. Het weercijfer is beschikbaar voor ruim drieduizend plaatsen in Europa en het kijkt negen dagen vooruit. Het weercijfer wordt vier keer per dag opnieuw berekend.

Het cijfer wordt berekend op basis van de verwachtingen voor wolken, mist, regen en wind van de ochtend tot de avond. Het weer in de nacht wordt niet meegerekend en ook de temperatuur wordt buiten beschouwing gelaten. "Veel mensen ervaren een koude dag met volop zon, weinig wind en geen regen als een topdag, ondanks de lage temperatuur'', verklaart WeerOnline.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.