Home

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

Helikopter pikt Nederlandse bergbeklimmers op

Een helikopter heeft vandaag de twee Nederlandse bergbeklimmers Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel opgehaald uit het basiskamp op de helling van de K2.

Zij worden overgebracht naar de Pakistaanse stad Skardu. Dit heeft de expeditie van de klimmers, Norit K2, laten weten. De twee mannen, die vrijdag na een ijslawine vast kwamen te zitten op de beruchte berg, kampen met bevriezingsverschijnselen. Bij Van de Gevel zijn de handen het probleem, bij Van Rooijen de voeten. De arts die hen in het basiskamp heeft behandeld, heeft goede hoop dat zij er geen blijvend letstel aan overhouden, zo heeft woordvoerder Michel Schuurman van de expeditie laten weten.

"Met de handen van Cas gaat het volgens de arts naar omstandigheden redelijk'', aldus Schuurman. "Met Wilco's voeten gaat het minder, maar de arts maakt zich geen grote zorgen.'' In Skardu worden zij nader onderzocht in het militaire hospitaal. Een Iers lid van de Nederlandse expeditie wordt nog steeds vermist. Voor zijn leven wordt gevreesd. Ten tijde van de lawine waren behalve de Nederlandse expeditie nog meer groepen op de berg. Volgens een kapitein van het Pakistaanse leger zijn er zeker elf doden gevallen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    nu de volgende berg !

Of registreer je om te kunnen reageren.