Home

Achtergrond 1 reactie

Hard oordeel over Belgische dierentuinen

Het is slecht gesteld met het dierenwelzijn en de veiligheid voor bezoekers in Belgische dierentuinen.

Dat stelde de Belgische dierenrechtenorganisatie Gaia vndaag. België kent sinds tien jaar een wet op dierenwelzijn. Volgens Gaia voldoet maar een van de vijftien dierenparken in België aan alle wettelijke minimumnormen uit die wet. Gaia vraagt nu om sluiting van een drietal parken.

Volgens de onderzoekers is het vooral bar en boos in Ingelmunster, Heusden en Hoei. De dieren hebben vaak te kleine kooien, basssins of hokken.

Elders is er geen verplichte scheiding tussen de bezoekers en de (gevaarlijke) Afrikaanse olifanten. In de ook bij Nederlanders bekende Zoo van Antwerpen is de situatie nog niet naar trevredenheid van Gaia, maar wel een stuk verbeterd ten opzichte van vijf jaar geleden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    verburg haalde een belg naar nederland om een oordeel te geven over het dierentransport

Of registreer je om te kunnen reageren.