Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Handelsoverschot Duitsland boven verwachting

Het handelsoverschot van Duitsland is in juni gestegen tot 18,1 miljard euro, vergeleken met een overschot van 14,5 miljard euro een maand eerder.

Dat maakte het Duitse federale bureau voor de statistiek vandaag bekend. Het gaat om voorlopige cijfers. Analisten gepolst door persbureau Reuters dachten dat het handelsoverschot zou uitkomen op 15 miljard euro. Het overschot over mei werd herzien van een oorspronkelijk gemelde 14,6 miljard euro.

Vooral de Duitse export zat flink in de lift in juni. De export steeg met 4,2 procent op maandbasis, de sterkste stijging in meer dan twee jaar. Analisten dachten dat de export met 1,8 procent zou toenemen. Duitsland is 's werelds grootste exporteur. De import nam met 0,1 procent af in juni.

Frankrijk maakte donderdag bekend dat het handelstekort in juni is opgelopen tot 5,6 miljard euro van 4,7 miljard euro in mei. Analisten dachten dat het Franse handelstekort zou uitkomen op 4,6 miljard euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert Nieuwenhuis

    Eigenlijk vraag ik me af of je de zogenaamde experts en analisten in Duitsland wel die benaming kunt toedienen. Zijn het wel echt experts als je een blunder als deze maakt. De door hun gedane voorspellingen wijken meer dan 20% af van de realiteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.