Home

Achtergrond 207 x bekeken

Grootste razzia ooit in VS

De Amerikaanse immigratiedienst heeft in een fabriek in Mississippi 595 illegale immigranten opgepakt.

Dat is het grootste aantal arrestaties in de Amerikaanse geschiedenis bij invallen op de werkplek. Dit heeft de woordvoerster van de immigratiedienst dinsdag (plaatselijke tijd) meegedeeld. De arrestanten zijn voornamelijk afkomstig uit Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen. Voor de meesten van hen is de uitzettingsprocedure opgestart.

In de VS leven naar schatting 12 miljoen illegale immigranten. Een wetsontwerp dat veel illegalen had moeten legaliseren, liep vorig jaar spaak door verzet van de Republikeinen. Sindsdien heeft de immigratiedienst duizenden illegalen opgepakt.

De grootste razzia tot nu toe was in Iowa in mei, toen 390 mensen werden gearresteerd. Hulporganisaties hekelden toen dat soms beide ouders van schoolgaande kinderen werden opgepakt. Veel Latino's waren na de razzia bang om een stap buiten de deur te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.