Home

Achtergrond 416 x bekeken 38 reacties

Grootste legbatterij moet kippen voor september afvoeren

Huub van Deurzen moet voor 1 september zijn stallen met 300.000 leghennen in het Gelderse Groesbeek ontruimen.

De Raad van State (RvS) heeft vandaag het verzoek van de pluimveehouder tot schorsing van een dwangsom die hem eerder opgelegd was, afgewezen. Het rechtscollege wilde de dwangsom niet schorsen, omdat zicht op legalisering volgens de raad ontbreekt. Van Deurzens bedrijf is de grootste legbatterij in Nederland. Eerder bleek dat het te veel geuroverlast veroorzaakte. De RvS vernietigde eerder de milieuvergunning van het bedrijf.

Als Van Deurzen zijn kooihennen niet voor september weghaalt, moet hij per week daarop volgend 35.000 euro betalen. "Natuurlijk gaat Van Deurzen de stallen ontruimen, maar we gaan gewoon door met de nieuwe vergunningaanvraag", zegt advocaat Johan van Groningen namens de pluimveehouder. Voor deze aanvraag ligt op dit moment de milieu-rapportage ter inzage.

De nieuwe aanvraag gaat uit van minder kippen (232.000) en een centrale afzuiginstallatie. Van Groningen denkt dat dat genoeg kansen geeft voor een doorstart.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Nee Dirk, dat kun je die kippen niet aandoen! Er wonen al zoveel zielige dieren op de flat in nederland, maar daar hoor je de "dierenactivisten" niet over!

 • no-profile-image

  Rien

  Tja, een probleempje heeft hij wel met al zijn kippen. Ik weet niet hoe oud ze waren maar als ze op het einde van de leg zaten kunnen ze idd naar de slacht. Als ze daar nog niet aan toe waren heeft hij een grote strop en een financieel probleem, maar dat is zijn eigen zaak. Hoeven wij niet om wakker te liggen.

 • no-profile-image

  ga toch

  Dump alle kippen dan maar op het bureau bij de PvdD. Mogen zij maar uitzoeken waar ze ermee blijven.
  Belachelijk voor woorden dat een bedrijf op deze manier wordt stilgelegd. Als een vergunning niet juist is Ok. Maar als dit niet het geval is dan zijn we ver heen in Nederland.

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Moet ik me eigen prive legbatterij maar maken. Heb ik tenminste een veilig eitje.

 • no-profile-image

  gert

  mag de pvdd blij mee zijn,ze mogen 1 keer raden wat er met die kippen gaat gebeuren,juist in de pan

 • no-profile-image

  Jeroen

  http://petrusblog--incaudavenenum.blogspot.com/2008/08/hoe-terreur-wordt-beloond-in-nederland.html

  Zo naar dit lezen, zie je maar weer,hoe linkse terroristen weer worden geholpen.

 • no-profile-image

  boer

  Dit "succes" betekend het einde van de subsidie voor terroristen. http://petrusblog--incaudavenenum.blogspot.com/2008/08/hoe-terreur-wordt-beloond-in-nederland.html

 • no-profile-image

  jos

  De boer die altijd het harde werk doet om het beste eten op tafel te brengen wordt toch altijd bespot en dat blijven ze doen met de mond vol, SCHANDE!!!
  Dit wordt uitgevoerd en besluiten gemaakt door de grootste terroristen in Nederland dat is wakkerdier.

 • no-profile-image

  wakker dier is

  ach wakker dier, jij moet gewoon je mond houden, jij bent veel slechter dan de boeren die wel goed voor de dieren zoregen. Jij gooit kippen gewoon tegen de muur dood, volledig zinloos. Dierenbeul !! Geluukig hebben we nog mensen (one of nine) die de waarheid vertellen over terroristen zoals jij. Dierenmoordenaar !!
  http://www.agd.nl/1056717/Nieuws/Artikel/PPE-wil-eind-kipcampagne-Wakker-Dier.htm?class=articleButtons&showcomments=yes

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Wakker dier lult altijd alles wat krom is recht naar hun doel!
  Maar dat durf jij niet hardop te zeggen!

 • no-profile-image

  Klein Boerke

  Hoera Hoera,zoo zun huidje van kloothommel van deurzen hebbe we al nou zun hachje nog
  En dan de rest van die goeie(veelvraat) ondernemers nog ,komt het misschien toch nog goed mee ons landje

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Dieren hebben geen advocaten om wat krom is recht te praten.
  Dan is het goed voor hen, te weten dat dat er organisaties zijn, die een dier een vriend én VMDLT
  heten.
  Deze organisaties traden mede aan voor de omwonenden, die hetzij uit mededogen voor het het geknooi met de kippenkooi, hetzij uit de daaruit voortkomende stankoverlast enz. in verzet kwamen.
  Te lang heeft van Deurzen zijn concentratiekamp ongestraft kunnen exploiteren.
  Een wakker dier heeft geen enkele compassie met deze man, die wat mij betreft linea recta in de bijstand kan.
  Het is zoals Hertog Jan al
  schreef, niet meer te keren.
  Wie van dierenvrienden niet wil leren, die kan meer en meer reactie verwachten.
  Burgers die toch vlees willen eten, willen wel graag weten of de vleesdieren een dragelijk leven hebben gehad.
  Met de batterijkippen is dat makkelijk zat.
  Die hebben nooit één gelukkige dag gehad!
  Bedankt edev én vmdlt.
  Ik neem jullie in mijn goede doelenfondsje van nu af mee!

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Menig huisdier heeft minder ruimte dan een kip in een legbatterij.
  Denk maar aan het volgende: vissen in een viskom, vogel(s) in een kooi, honden en katten in huis, wat dacht je van een flat met al die ellendige liften/trappen daar kun je niet normaal functioneren zonder te worden gekweld door alle mensen op een kluitje.
  En al die dierentuinen waar al die stomme mensen het uitzicht verpesten, en dan ook geen ruimte om je natuurlijkgedrach te kunnen vertonen. Wakker dier is vast in winterslaap.

 • no-profile-image

  boer bart

  dit betekend 250.000 eieren per dag minder. worden er nu minder eieren in nederland gegeten.
  of vullen we ze aan met oostblok eieren.
  dan weten we zeker dat de kippen slechter af waren.

 • no-profile-image

  Lekker dier

  "wie van dierenvrienden niet wil leren, die kan meer en meer reactie verwachten". Klinkt nogal beangstigend.

 • no-profile-image

  IK

  Wanneer dringt het nu eens eindelijk tot alle sentimentele stadse knuffelaars door dat de stank bij de boer HET bewijs is dat er hard gewerkt wordt voor ons eten??? Ben bang dat dat pas zal zijn als het te laat is, en iedereen zich blauw betaald voor alle voedsel-importen omdat alle boeren hier zijn verjaagd, voor de natuur.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Zeker weten dat er dierenkwellers zijn die keihard werken....maar dat is dus geen compliment.
  Er zijn ook drugsdealers/inbrekers enz., die er 100% voor gaan.
  Dieren mishandelen én daar nog trots op zijn ook?
  Het geknooi met de kippenkooi, nertsen die rondom omgeven zijn door draadgaas waarin zij 20 cm. vooruit/achteruit/omhoog
  kunnen bewegen, konijnen op draadgaas in donkere stinkende schuren zelfde verhaal.
  En daar zijn de dierenexploitanten dan trots op!
  Nee dan is -een wakker dier- eerder trots op al die organisaties die blijven sc hoppen tegen deze gruwelijke misstanden!!!

 • no-profile-image

  heeeeuuund zien ut

  Hertog Jan je lult wel anders als jij of een naaste verwante zich een keer te pletter rijd tegen een wild zwijn die er ook veel te veel rondlopen in groesbeek, mede door jou en je linkse vriendjes.

 • no-profile-image

  boer

  Inderdaad Jos uit brabant. Boeren moeten hard werken voor te weinig vergoeding en dat terwijl ze VOEDSEL, EERSTE LEVENSBEHOEFTE VOOR MENSEN (dus niet voor wakkerdier, die eet zand denk ik) produceren. En dit Nederlandse voedsel is het veiligste en meest diervriendelijke van de hele wereld, welke ook nog een gewaarborgt is.

 • no-profile-image

  Dirk

  al die milieu fanaten claimen de overwinning. Maar het feit wil dat v. D. al heel wat jaren zijn kippen zonder vergunning wist te houden. Dat moet toch een mokerslag zijn voor MD. Tenslotte zijn zij het die meestal de boel vertragen. Dhr v. D. heeft het prima gedaan, dat het doek even valt zal wel ingecalculeerd zijn. Die kippen zullen misschien even vertrekken, maar v D. heeft inmiddels genoeg verdiend op die lokatie en zal met wat simpele aanpassingen gewoon verder draaien.

 • no-profile-image

  kip

  Maar ook als je veel kippen hebt moet je je aan de wet houden. Groot zijn wil niet zeggen dat alles dan mag. Natuurlijk sluiten is geen goede zaak maar alleen een oplossing als de boer echt geen kant op wil

 • no-profile-image

  Jeroen

  Jack,

  Die gaan de soep in.
  doorgedraaide Nederland, Onze Lizette en Wakker dier zullen wel feestje vieren om dit.

 • no-profile-image

  sateh

  Ho, ho Jeroen, je vergeet de kipsateh.
  Daar gaan ook wel wat kippetjes in

 • no-profile-image

  kip

  Wat een voedsel verspilling, deze dieren leggen 1,5 miljoen eieren per week.
  gelukkig is er nergens hongersnood en klagen we ook niet dat alles duurder wordt.... Schaam je Nederland!

 • no-profile-image

  Johan

  Geenstijl komt werkend Nederland tehulp: HULDE

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/08/milieuterroristen_houden_niet.html

  Milieuterroristen houden niet van vieze luchtjes
  Vette pech voor de houders van een grote kippenfarm in Groesbeek. De Raad van State heeft de vergunning ingetrokken en dus mag het bedrijf nu de deuren sluiten. Waarom? Stankoverlast. De kippies zouden teveel vieze geur afscheiden. Is ook irritant natuurlijk, zit je lekker in de tuin te barbecuen komt er opeens zo'n dierlijke poepgeur overwaaien. Opgerot dus maar met uw toko, u bent niet gewenst in Groesbeek. Weblogger 'Peter' keek even verder en onderzocht wie die klagers eigenlijk precies zijn. Waren het astmatische bejaarden, waren het zielige longpatiënten? Neen, het waren dierenterroristen. De organisaties "Een Dier Een Vriend" en "Stichting VMDLT" om precies te zijn. Organisaties die u misschien wel kent als de wereldverbeteraars die adressen van 'dierenmishandelaars' publiceren en zo verantwoordelijk zijn voor diverse intimidaties en bedreigingen. Beide organisaties zijn gevestigd in Den Haag en Enschede, maar als de wind verkeerd staat ruik je de kippenpoep dus ook daar. En vieze luchtjes, daar houden dierenactivisten nu eenmaal niet van.

 • no-profile-image

  Marcel

  Hier ligt een dankbare taak voor wakker dier.. Alle leden met een autotje de komende paar dagen naar de stal en een paar kipetje ophalen. Ik hoop dat wakker dier 300.000 leden heeft die dat stuk voor stuk doen. Anders zal het gaskanon wel een luchtje gaan verspreiden om de buurt van een natuurlijk te reden. Hoop voor de buurt dat de stank niet erger wordt nadien als de stank van die rottende eieren laast daags ergens in Nederland. Gelukkig de buurt kan eindelijk slapen. En de kip; Die wordt nooit weer wakker.

 • no-profile-image

  jolanda

  van harte gefeliciteerd groene. Wat een overwinning om trots op te zijn en dat in het schitterende groesbeek.
  echt gefeliciteerd dat er nu een paar gezinnen zonder inkomen zitten en het is toch heerlijk dat dadelijk alle inboedel van dat bedrijf naar oostblok landen verdwijnt waar het gewoon weer opgebouwd word met ietsie pietsie meer kippen per hokje om het rendabeler te maken. Ik moet jullie dankbaar zijn dat voor ons het straks oncontroleerbaar wordt wat er gevoerd en gespoten is.
  de vlag uit namens de groene voor deze kapitaalsvernietiging en nog eens te weten al die onnodig afvalstoffen.
  o.neeeeeeee we maken van dat gebouw gewoon van die stadse legbatterijen zodat wij hier dadelijk met al die burgers uit de randstad zitten opgeschept.
  nou nou nou wat zijn wij gelukkig geworden.
  wat mij betreft, laat de oorlog maar uitbreken.

 • no-profile-image

  wakker dier

  wakker dier, HD verzorgde zijn dieren tenminste goed, dit in tegenstelling van wat jij hebt gedaan. Gewoon kippen onnodig dood gooien, vuile dierenbeul !! http://www.agd.nl/1056717/Nieuws/Artikel/PPE-wil-eind-kipcampagne-Wakker-Dier.htm?class=articleButtons&showcomments=yes

 • no-profile-image

  jerommeke

  Dat WD dit viert als een overwinning van hen ;-) in de strijd tegen "dierenleed" is hun goed recht. Dat ze volkomen aan het feit voorbijgaan van de rede voor het sluiten van dit bedrijf moeten ze zelf weten. Ik zie niet in waarom dhr van Deurzen niet over een tijdje alsnog zijn bedrijf opstart. Het bedrijf is vanwege "stankoverlast" stilgelegd en dit is technisch op te lossen. Denkt men nu echt dat hij zijn stallen nu leeg laat staan? Echt niet, zou pure kapitaalvernietiging zijn en als ondernemer zou ik ook zo gaan handelen. Lukt dit niet dan kunnen de brave burgers van Groesbeek alvast gaan sparen want door de hoge schadeclaim (en terecht) die dan volgt zal de OZB daar wel flink omhoog gaan!

 • no-profile-image

  johan

  En t leuke van het hele verhaal is dat die kip niet anders in zn hokkie zit als er 300 of 300.000 kippen om hem heen zitten. Voor de omwoners kan ik best wat begrip opbrengen als dat stank veroorzaakt.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Fantastisch gewoon deze uitspraak. Ik heb het al eerder in dit forum naar voren gebracht: dit is nu de invloed van 1 van de belangrijkste partijen in ons land: DE PARTIJ VOOR DE DIEREN. Met twee zetels hebben ze zpveel invloed dat andere partijen en belangrijke individuen gaan inzien dat er gigantische misstanden zijn in de agrarische sector. Anders beslissen deze mensen wel anders. Nogmaals vanmiddag zal de lunch beter smaken dan ooit. En zo zal het in de toekomst nog veel vaker gaan. We hebben in ons land dit soort toestanden niet nodig. Als straks na de volgende verkiezingen de grootste BOERENPARTIJ naar de oppositie-bankjes wordt verdreven en de PVVD met een zetel of 5/6 in de kamer zal zitten, zal deze trent nog meer zichtbaar worden. Ook zullen de jagers dan eindelijk hun moorddadig karakter alleen nog in het buitenland kunnen gaan botvieren. Het wordt een geweldige toekomst voor de natuur in ons land. Zeker nu al in Groesbeek, want hier is het al heel mooi met 3 hoofdklassres!! Waar kunnen ze dat zeggen.

 • no-profile-image

  harm

  een ei hoort erbij, maar stank ook, jammer genoeg!!!!!

 • no-profile-image

  Grote boer

  Hee boerke, ga ff terug naar die dorpsschool en leer fatsoenlijk nederlands.

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Je lult er altijd omheen. Het gedraai van de waarheid.Geef dan eens eerlijk antwoord op de vragen, kan jij/jullie niet, omdat jullie van die watjes zijn, die het via achter de ellebogen, jullie mening bij mensen de strot in duwen!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Alle lof voor de Raad van State!
  Van Deurzen wordt als een van de grotere dierenkwellers/exploitanten, eindelijk tot de orde geroepen.
  Daar mag op gedronken worden!

 • no-profile-image

  dirk

  Kun je die kippen niet adopteren? Op elk flatje een kip, waar hebben ze het dan beter?

 • no-profile-image

  Nietje

  Hallo allemaal........ allemaal reacties van mensen ver van Groesbeek zie ik wel....! Net als de mensen die tegen deze "fabriek" zoals men dat noemt gestreden hebben. Spreek menig Groesbekenaar en men zegt dat de stank reuze meevalt! Wie hebben dit dan voor elkaar gekregen is de vraag.... Mensen die "wonen" op de vakantieparkjes aldaar, komende uit Den Haag, Rijswijk, Den Helder, Rotterdam, noem maar op maar afkomstig uit West Nederland. Moeten die het een ondernemer elders in het land moeilijk maken? Wat een wetgeving hebben we hier toch! Wil niet zeggen dat ik het eens ben met alles wat Hr. van Deurzen doet; laat ik dat wel zeggen. Maar hier in Nederland is het momenteel een hype om een agrariër (groot of klein) van zijn brood te beroven. Makkelijk toch, de zelfstandigen aanpakken.... wanneer gaan we verder met de MKB die in de steden zitten? Zijn zij de volgende? Maak Nederland maar lekker kapot met zijn allen! Als er straks geen cent meer te makken is moet je eens zien wie er als eersten bij een boer op het erf staan om goedkoop aan aardappelen - eieren en wat nog meer te komen.
  Denk toch eens eerst een keer na en profiteer zelf niet van de staat om vervolgens een ander de nek om te draaien en daar nog trots op te zijn ook!

 • no-profile-image

  jack

  Zomaar een vraag, maar waar moeten al die kippen in de tussentijd naartoe? Lijkt me nogal een karwei voor een boer om ze tijdelijk ergens anders onder te brengen.

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.