Home

Achtergrond

GroenLinks weer op winst in peiling

GroenLinks boekt weer winst in de politieke peiling van Maurice de Hond sinds Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak van de oppositiepartij na veel kritiek op zijn actieverleden is opgestapt.

GroenLinks zou tien zetels behalen als er nu verkiezingen zouden zijn, tegen negen een week geleden. De partij heeft momenteel zeven echte plekken in de Tweede Kamer.

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde wekelijkse Politieke Barometer van Maurice de Hond. Verder moeten CDA, PVV en Partij voor de Dieren deze week een zetel inleveren in de peiling. Daarentegen wint Trots op Nederland twee zetels.

Regeringspartij CDA is met 32 zetels in de peiling nog wel de grootste partij. De tweede plaats wordt ingenomen door de oppositiepartijen SP en Trots op Nederland die ieder negentien zetels scoren. Regeringspartij PvdA staat met zeventien zetels op een gedeelde derde plek met oppositiepartij VVD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.